Jordmånen
Orange naturvin
Jordmånen importerar viner som görs av vinmakare som värnar om vår moder jord, utan tillsatser eller manipulation. Viner som är goda, levande och överraskar, vin så som det ska vara och så som det har gjorts sedan urminnes tider. Jordmånen har ett stort utbud både av enskilda naturviner och vinlådor med orangea viner.
Vinlådor med orange viner på Systembolaget
- Jordmånens Orange Naturvinlåda Franco Terpin, beställningsnummer 77535
- Jordmånens Orange Naturvinlåda Frankrike, Alsace, beställningsnummer 78314
Orange vin för privatimport
- MONS RONI CANNITUM 2018, 70% Verdeca, 20% Malvasia, 10% Moscatello Selvatico 6-9 dagars maceration med skalen, Malvasian ger en lite söt doft, lätt och torr men smaken är örtig och för tankarna till de vilda växter som växer fritt i vingården
- MELECH 2018, 100% Greco, Malvasia Puglia 7-9 dagars maceration, smaken får mig att tänka lite på saffran, mandel och körsbär, fast ingen sötma.
- SIALIS PINOT GRIGIO IGT 2015, 100% Pinot Grigio 8 dagars maceration sedan lagring i ståltank 1 år, 2 år på gamla fat, 3 år i flaska. Fruktig och något kärv smak. Kommer nog bli ännu godare om något år.
- TOUT TERRIBLEMENT Macération 2018, 100% Gewurztraminer 15 dagars maceration med skalen sedan ståltank. Torr och djup smak, mer söt i doften än smaken, väldigt aromatisk, smak av blomsterhonung. Som att dricka rosens nektar.
- TOUT TERRIBLEMENT Macération 2018, 100% Gewurztraminer 15 dagars maceration med skalen sedan ståltank. Torr och djup smak, mer söt i doften än smaken, väldigt aromatisk, smak av blomsterhonung. Som att dricka rosens nektar.
- FLEURS 2018 Macération 2018, 100% Pinot Gris 15 dagars maceration med skalen sedan ståltank. Torr, viss beska, röd frukt
- CHEMIN DU RIMLEN Macération 2019, 40% Gewurztraminer, 60% Pinot Gris 12 dagars maceration med skalen sedan gamla större fat. Söt doft från Gewurztraminer men Pinot Gris håller sötman tillbaka på ett postivt sätt med sin lite kärva smak.
- FATALITÀ 2015 Malvasia Puglia 9 dagars maceration, väldigt aromatisk malvasia med kraftig fatkaraktär åt det rökiga hållet
- RIBOLLA GIALLA IGT 2011 Ribolla Gialla 8 dagars maceration, 1 år på ståltank, 1 år på gamla fat, 7 år på flaska och är ändå en väldigt pigg Ribolla med hög syra.
- JAKOT IGT 2012 Friulano 8 dagars maceration, 1 år på ståltank, 1 år på gamla fat, 6 år på flaska. Len och mjuk i smaken, lite lätt dillig.
- SAUVIGNON IGT 2012 Sauvignon 8 dagars maceration, 1 år på ståltank, 1 år på gamla fat, 6 år på flaska. Sauvignon borde alltid macereras om den blir så här fantastiskt god.
- CHARDONNAY IGT 2012 Chardonnay 8 dagars maceration, 1 år på ståltank, 1 år på gamla fat, 6 år på flaska. Mogen och en förnimmelse av portvin i smaken. Denna gör sig fint i lite varmare temperatur som 14-15c.
- CICALECCIO 2018 100% Fiano Puglia 7 dagars maceration med skalen, men väldigt lätt och viss sälta.
Är du intresserad av att beställa något an vinerna ovan så gå till Jordmånens webbplats för mer information om hur privatimporten fungerar,