Gästkrönika

Gästkrönika

2023-05-13 Gästbloggare 0

Vinresa till Piemonte och Toscana

Jag hade alltid drömt om att resa till Italien och utforska landets viner och kulinariska kultur. Så när jag fick chansen att göra en vinresa till Italien, kunde jag inte motstå.

Min resa började i Piemonte, en region känd för sina röda viner, särskilt Barolo och Barbaresco. Jag besökte flera vingårdar, inklusive Gaja Winery, där jag fick en guidad rundtur i vingårdarna och vinkällarna. Jag fick också smaka på deras Barolo och Barbaresco-viner och lära mig mer om vinframställningsprocessen. Vingårdarna i Piemonte var fantastiska och utsikten över landskapet var betagande.

Efter att ha utforskat Piemonte åkte jag till Toscana, en annan berömd vinregion. Jag besökte Castello di Ama, en vingård belägen i hjärtat av Chianti Classico. Jag fick en rundtur i vingårdarna och lära mig om deras odlingsmetoder och vinframställningstekniker. Jag fick också prova på deras Chianti Classico-viner och njöt av utsikten över de gröna kullarna i Toscana.

Efter några dagar i Toscana reste jag till Rom för att avsluta min resa. Jag besökte Colosseum, en av de mest berömda sevärdheterna i Rom, och blev imponerad av dess storhet. Jag promenerade runt i Roms gamla gator och utforskade dess matkultur. Jag besökte flera restauranger och njöt av autentisk italiensk mat, inklusive pasta, pizza och gelato.

Sammanfattningsvis var min vinresa till Italien en oförglömlig upplevelse. Jag upptäckte vackra vingårdar, lärde mig om vinframställningstekniker och fick smaka på några av de bästa vinerna i världen. Att avsluta resan i Rom med besök på Colosseum och god mat var ett perfekt sätt att avrunda en fantastisk resa.

/Allan

Relaterade inlägg
En kväll med orange vinprovning

Jag har länge varit intresserad av orange vin! Jag läste om det för ett tag sedan och sedan dess har Read more

Vinresor

Vad tänker du på när du tänker på vin? Du kanske tänker på vingårdar, soliga bergssluttningar och pittoreska landskap. Om Read more