Kroatien

Kroatien

2022-05-02 Vinländer 0

Vinlandet Kroatien

Det kroatiska vinet är något speciellt. Det har en unik smak som inte finns i något annat vin i världen. Detta beror på att kroatiskt vin tillverkas av druvor som växer i landets rika jordmån. Klimatet och väderförhållandena i Kroatien är också perfekta för att odla druvor, vilket bidrar till den exceptionella smaken hos kroatiskt vin. Om du letar efter ett vin som verkligen är unikt bör du prova en flaska kroatiskt vin. Du kommer inte att bli besviken!

Orange vin från Kroatien på Systembolaget

ArtnrNamnLandPris
71706Coronica Istarska MalvazijaKroatien188Beställ vinet

Kroatiskt orangevin är en unik och läcker dryck som blir allt populärare över hela världen. Det tillverkas genom jäsning av vita vindruvor med skalet på, vilket ger det en härlig orange färg och en kraftig smak. Kroatiskt apelsinvin passar perfekt ihop med mat och är den perfekta drycken för fester och speciella tillfällen. Om du inte har haft chansen att prova kroatiskt orangevin  än, så är det en riktig höjdare!

Relaterade inlägg
Georgien

I Georgien har man hittat vinkärl som är över 8 000 år gamla vilket gör att landet kanske har världens Read more

Armenien

Armenien är en av världens äldsta vinproducerande regioner och landets bördiga vinodlingar ligger hundratals meter över havet.

Slovenien

Vin har producerats i Slovenien i över 2 000 år och landet är nu hemvist för mer än 100 inhemska Read more

Italien

Italien är ett land med en rik vinkultur. Det finns många olika typer av italienska viner, alla med sin egen Read more