Slovenien

Slovenien

2022-05-02 Vinländer 0

Vinlandet Slovenien

Slovenien är ett inlandsland i Centraleuropa och gränsar till Italien i väster, Österrike i norr, Ungern i öster och Kroatien i söder. Vin har producerats i Slovenien i över 2 000 år och landet är nu hemvist för mer än 100 inhemska druvsorter. Vita viner dominerar och står för nästan 60 % av produktionen, med pinot gris, sauvignon blanc och malvasia som de mest populära druvsorterna. röda viner står för cirka 30 % av produktionen, med cabernet sauvignon, merlot och refosco som de mest odlade druvsorterna.

Orange vin från Slovenien på Systembolaget

ArtnrNamnLandPris
78357Jakot PlesivoSlovenien233 Beställ vinet
72280Rebula Robida Slovenien 217Beställ vinet

Slovenska orangevin är en unik och intressant dryck. Det tillverkas av vita druvor som macereras med sina skal under en tidsperiod, vanligtvis från några dagar till en vecka. Detta ger vinet sin karakteristiska orange färg. Slovenska orangevin har en komplex smakprofil med inslag av citrus, aprikos, honung och kryddor. Det är ett mångsidigt vin som kan avnjutas i sig självt eller tillsammans med en mängd olika maträtter. Tack vare sin unika smakprofil och intressanta historia vinner slovenska orangevin popularitet över hela världen.

Relaterade inlägg
Georgien

I Georgien har man hittat vinkärl som är över 8 000 år gamla vilket gör att landet kanske har världens Read more

Armenien

Armenien är en av världens äldsta vinproducerande regioner och landets bördiga vinodlingar ligger hundratals meter över havet.

Kroatien

Kroatiskt orangevin är en unik och läcker dryck som blir allt populärare över hela världen.

Italien

Italien är ett land med en rik vinkultur. Det finns många olika typer av italienska viner, alla med sin egen Read more