Vinpoddar

Vinpoddar

2020-09-30 Vinfakta 0

Lyssna dig till mer kunskap

Att lyssna på vinpoddar är ett smidigt och bra sätt att hålla sig uppdaterad om vad som är aktuellt i vinvärlden och samtidigt lära sig nya intressant saker om vin. Det finns så vitt vi vet ingen svensk eller internationell podd med fokus på orange vin så vi tar tacksamt emot tips om du har kännedom om en sådan podd. Här nedan listar vi våra favoriter bland de svenska vinpoddar som vi regelbundet lyssnar på.  De flesta finns att lyssna på via Spotify, Acast, Apple Podcast och andra vanliga poddplattformar.

  • Vin för Rookies som ges ut av vinimportören Enjoy Wine & Spirits är en podd för dig som vill lära sig mer om vin. Varje avsnitt har ett bestämt vintema och upplägget är att en av företagets experter gästas av en eller flera nybörjare vilket vi tycker är ett intressant och lärorikt upplägg.
  • Dela en flaska med Alf & Petter är en podd om vin, musik och träning. I podden samtalar vinboksskribenten Alf Tumble och artisten Petter Alexis Askergren om högt och lågt om vin på ett underhållande och nyfiket sätt.
  • Vin och vi är en vinpodd där två entusiaster guidar lyssnarna till bättre vinupplevelser utan att spendera en förmögenhet. I podden förekommer även en hel del skratt, tjafs och matupplevelser.
  • Vinpratarna är en inspirerande vinpodd som drivs av vinbarsägaren Béatrice Becher och vinskribenten Andreas Grube. I podden pratas det mest om vin, vintips, regioner, druvor och trender.
  • I glaset är en vinpodd där de tre sommeliererna Matilda Carnebo, Mark Öberg och Martin Gertmar samtalar om mat och dryck.
  • GuildSomm Podcast ges ut av medlemsorganisationen med samma namn som vänder sig till professionella vinaktörer världen över. Podden som är på engelska finns att lyssna på via deras webbplats utan krav på medlemskap.
  • Eat, Drink, Think, Travel  med Tove Oskarsson Henckel och Daniella Illerbrand är en podd med samtal om aktuella, intressanta och spännande ämnen som rör krog- mat- och dryckesbranschen i Sverige och utomlands.
  • Vintugg Podcast är enligt utgivarna Saga och Ema en opretentiös amatörpimplande vinpodd med fokus på vin, vin och vin.
  • Vinskolan är en vinpodd där far och son Mölstad går igenom vinets A till Ö. I poddserien får du följa med när son frågar far om vin. Högt och lågt – på ett givet tema. Praktiskt och pedagogiskt. Enkelt och invecklat.
  • Vin för Rookies är en vinpodd för alla oss som gillar vin och som gärna vill lära sig mer! I varje avsnitt, som är på 10-15 minuter, bjuder experterna Thomas Holstein och Johan Eklöf in nyfikna gäster för att tillsammans lära lyssnarna mer om och djupdyka i olika teman, med den gemensamma nämnaren – vin.

 

Poddavsnitt om orange vin

Vintugg podcast | #32

Vintugg podcast bjussar på ett efterlängtat avsnitt om orangevin! Vad är egentligen det här orange:a vinet alla snackar om? Hur gör man det? På vilka druvor? Vart kommer det ifrån? Saga och Ema testar de två orange-vinerna Rkatsiteli Qvevri och Calcarius Orange Puglia.

Dela en flaska med Alf & Petter | #62

Artisten och entreprenören Petter Alexis Askergren & vingurun och skribenten Alf Tumble betar av fenomenet orangevin och tipsar om bra flaskor att beställa. Avsnittet innehåller även nyhetstips, naturvinsfräsare och calypsomusik.

Vinpratarna | #138

Vinpratarna går igenom grunderna vad gäller skalmacererat/orangevin – vad är det egentligen, hur ska det serveras, vad äter man till? Dessutom provar de ett gäng olika kul orangea viner.

Vin och vi | #46

Handlar egentligen inte om orange vin men avsnitt handlar om Armenien som ligger i en region där orange vin är vanligt.. De provar viner som överrumplar dem totalt.

Relaterade inlägg
Mat till orangevin

Goda orangeviner Med den stora spännvidd av smaker som finns inom utbudet av orange vin så är det svårt att Read more

Vinlandet Georgien

I Georgien har man hittat vinkärl som är över 8 000 år gamla vilket gör att landet kanske har världens Read more

Böcker om orange vin

I takt med att orange vin blir allt populärare kommer det ut böcker som handlar om vinets historik och kultur Read more