Vinpoddar

Vinpoddar

2020-09-30 Vinfakta 0

Att lyssna på vinpoddar är ett smidigt och bra sätt att hålla sig uppdaterad om vad som är aktuellt i vinvärlden och samtidigt lära sig nya intressant saker om vin. Det finns så vitt vi vet ingen svensk eller internationell podd med fokus på orange vin så vi tar tacksamt emot tips om du har kännedom om en sådan podd. Här nedan listar vi våra favoriter bland de svenska vinpoddar som vi regelbundet lyssnar på.  De flesta finns att lyssna på via Spotify, Acast, Apple Podcast och andra vanliga poddplattformar.

  • Vin för Rookies som ges ut av vinimportören Enjoy Wine & Spirits är en podd för dig som vill lära sig mer om vin. Varje avsnitt har ett bestämt vintema och upplägget är att en av företagets experter gästas av en eller flera nybörjare vilket vi tycker är ett intressant och lärorikt upplägg.
  • Dela en flaska med Alf & Petter är en podd om vin, musik och träning. I podden samtalar vinboksskribenten Alf Tumble och artisten Petter Alexis Askergren om högt och lågt om vin på ett underhållande och nyfiket sätt.
  • Vin och vi är en vinpodd där två entusiaster guidar lyssnarna till bättre vinupplevelser utan att spendera en förmögenhet. I podden förekommer även en hel del skratt, tjafs och matupplevelser.
  • Vinpratarna är en inspirerande vinpodd som drivs av vinbarsägaren Béatrice Becher och vinskribenten Andreas Grube. I podden pratas det mest om vin, vintips, regioner, druvor och trender.
  • I glaset är en vinpodd där de tre sommeliererna Matilda Carnebo, Mark Öberg och Martin Gertmar samtalar om mat och dryck.
  • GuildSomm Podcast ges ut av medlemsorganisationen med samma namn som vänder sig till professionella vinaktörer världen över. Podden som är på engelska finns att lyssna på via deras webbplats utan krav på medlemskap.
  • Eat, Drink, Think, Travel  med Tove Oskarsson Henckel och Daniella Illerbrand är en podd med samtal om aktuella, intressanta och spännande ämnen som rör krog- mat- och dryckesbranschen i Sverige och utomlands.